Om oss

Vi kan akademin

Vårt team har gedigen erfarenhet av olika roller inom akademin. Vi arbetar, eller har arbetat, som forskare, lektorer, post docs, studierektorer för grund- och avancerad nivå liksom forskarutbildningen, internationell handläggare, och handleder doktorander.

Våra medarbetare

IMG_0611_edited_edited

Åsa Burman

Docent & Workshopledare

Åsa är grundare av Finish On Time samt författare till boken: Bli klar i tid och må bra på vägen: Handbok för doktorander (Natur & Kultur 2017). Hon är docent i praktisk filosofi vid Stockholms universitet. Åsa tillämpar 80/20 principen på det mesta inklusive morgonkaffet.

Åsa Burman disputerade i praktisk filosofi vid Lunds universitet. Hon specialiserar sig på social ontologi i sin forskning, och brinner för pedagogisk utveckling. Hon har tidigare arbetat som managementkonsult på McKinsey & Company. Åsa har varit Fulbright-stipendiat vid University of California, Berkeley där hon även fick upp ögonen för praktiskt avhandlingsskrivande. I början av 2023 släpps hennes bok Nonideal social ontology: The power view. New York: Oxford University Press.

Henrik Levinsson Finish on Time

Henrik Levinsson

Fil. Dr. & Workshopledare

Henrik är lektor i psykologi vid Lunds universitet och har även arbetat som studierektor under fem år. Under 2020-2022 var han VD för Finish On Time. Han använder olika sorters coping-strategier för att hantera de olika uppdragen och vinterbad som avkoppling.

Henrik Levinsson är fil. dr. och lektor i psykologi vid Lunds universitet. Hans forskning berör autonomi och befinner sig i gränslandet mellan psykologi, filosofi och medicin. Henrik har ett genuint intresse för pedagogiskt utvecklingsarbete, och han har erhållit ett pedagogiskt pris för bäste föreläsare. Under 2012  utsågs han till Qualified Teaching Practitioner (QTP) av Pedagogiska akademin vid Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Lunds universitet. Henrik undervisar och handleder för närvarande på psykologprogrammet. Han har arbetat på Finish On Time sedan 2017. 

Jenny Rickardsson

Jenny Rickardsson

Fil. Dr., leg psykolog & Workshopledare

Jenny disputerade vid Karolinska institutet och hon har tidigare arbetat som journalist. Nu utvecklar hon digitala utbildningar i stresshantering. Hon spurtade i sitt avhandlingsarbete med hjälp av matrisen viktigt-brådskande.

Jenny Rickardsson är fil. dr. och leg. psykolog med tyngdpunkten på B:et i KBT, kognitiv beteendeterapi. Hennes erfarenhet sträcker sig från kliniskt arbete med barn och vuxna till undervisning om psykologi samt journalistik. Jenny arbetar på Karolinska universitetssjukhuset och hennes forskningsområde är digital behandling med Acceptance and Commitment Therapy. Tidigare arbetade Jenny som journalist och hon drivs fortfarande av lusten att förmedla spännande och viktig psykologisk kunskap på ett begripligt och användbart sätt. Hon är författare till boken Jag tror jag måste prata med någon: En guide till terapi (Natur&Kultur 2014).

Linde Lindkvist Finish on Time

Linde Lindkvist

Docent & Workshopledare

Linde kom i kontakt med Finish On Time under sin avhandlingstid och han har sedan dess ett brinnande intresse för hur forskningsprocesser kan göras mer effektiva och lustfyllda. Under disputationsfesten sjöngs unit-sången.

Linde Lindkvist är docent i mänskliga rättigheter vid Enskilda Högskolan i Stockholm och utredare vid Institutet för mänskliga rättigheter i Lund. I sin forskning intresserar han sig främst för frågor som rör de mänskliga rättigheternas historia, barns rättigheter och religionsfrihet. Hans avhandling från Lunds universitet publicerades av Cambridge University Press, 2017 med titeln Religious freedom and the universal declaration of human rights.

Caroline Uggla Finish on Time

Caroline Uggla

Fil. Dr. & Workshopledare

Caroline är passionerad kring akademiskt skrivande och att kontinuerligt utveckla vår kunskap inte bara kring vad vi skriver, utan också hur vi gör det. Hon har t.o.m. fått en egen skrivhörna uppkallad efter sig. 

Caroline Uggla är fil. dr i evolutionärantropologi (University College, London). Hon arbetar nu som forskare i demografi vid SUDA, Sociologiska institutionen vid Stockholms universitet samt Åbo Akademi. Caroline arbetar i forskningsprojekt som använder svensk och finsk registerdata för att studera mönster i familjebildning och partnerval, samt dess konsekvenser. Efter att ha läst Finish On Time boken blev Caroline tagen av metoderna och brinner för att de ska nå så många som möjligt. Hon använder sig dagligen av dels unit-metoden och dels 80/20-principen för att både må bra och för att få tid till sina olika projekt. Under 2023 kommer hon ut med en populärvetenskaplig bok på Natur & Kultur

Susanna Tagesdotter Hagland Finish on Time

Susanna Tagesdotter Hagland

Leg. psykolog. & Workshopledare

Susanna tog sin psykologexamen vid Stockholms universitet och arbetar nu som psykologchef. Hon hjälper klienter med bland annat perfektionism och hon har just skrivit klart sin andra psykologibok.

Susanna Tagesdotter Hagland är legitimerad psykolog från Stockholms universitet med inriktning mot kognitiv beteendeterapi (KBT). Hon arbetar också som psykolog och psykologchef på WeMind. Susanna har bred erfarenhet av kliniskt arbete med vuxna, par och barn. Hon möter ofta klienter med problem såsom perfektionism, oro/ångest och stress. Susanna brinner för att hjälpa människor att ta steg mot förändring. Susanna har tidigare studerat genusvetenskap vid Stockholms universitet, vilket gett henne verktyg att analysera och förstå situationer utifrån strukturella faktorer. Susanna har tillsammans med psykolog Ulrike Braun skrivit boken PMS! Få hjälp med KBT. (Lind & Co, 2018). Boken kom till utifrån en vilja att hjälpa kvinnor att må bättre hela månaden och utifrån en önskan att göra psykologisk kunskap tillgänglig för flera. Hennes nya bok Växa tillsammans kommer ut 2023 på Natur & Kultur.

Miriam_Thegel_finishontime

Miriam Thegel

Fil. Dr. & Workshopledare

Miriam kom i kontakt med Finish On Time under 2015 när hon deltog i workshops för doktorander vid Uppsala universitet. Hon har arbetat med teknikerna sedan dess och även delat med sig av sina tankar och erfarenheter i boken Bli klar i tid och må bra på vägen.

Miriam Thegel är fil. dr. i romanska språk, med inriktning på spansk språkvetenskap, och anställd som postdoktor vid Uppsala universitet. Hennes nuvarande forskningsprojekt är knutet till KU Leuven i Belgien. Miriams forskningsintressen rör framför allt semantik och grammatikalisering. Utöver forskningen har hon även ett djupt engagemang för undervisningsfrågor. Hon har bland annat fått pedagogiska utvecklingsmedel för att starta ett mentorsprogram på Institutionen för moderna språk vid Uppsala universitet och hon har även varit ledare för ett projekt i lärarauskultation.

Katarina Mårtensson Finish on Time

Katarina Mårtensson

Fil. Dr. & Workshopledare

Katarina använder sig kontinuerligt av slutproduktfokus, unit-metoden, veckoscheman och bearbetning av prestationskrav för att effektivisera sitt arbete och samtidigt må bra. Boule-tekniken går heller inte av för hackor.

Katarina Mårtensson är fil.dr i högskolepedagogisk utveckling och arbetar som universitetslektor vid Lunds universitet. Hon har ett genuint  intresse i och stort engagemang för pedagogiska frågor. Katarina har under de senaste 20 åren arbetat med pedagogisk utveckling inom högre utbildning. Genom workshops och kurser för doktorander, lärare, handledare, ledare och annan undervisande personal från hela universitetet ger hon stöd i arbetet att utveckla undervisning och utbildning. Katarinas forskning rör bland annat kollegialitet, professionell utveckling och ledarskap och hon har redaktörserfarenhet från flera internationella tidskrifter. 

Åsa Thormählen

Utbildningssamordnare & Kommunikatör

Åsa blev ”Finish on Time-frälst” 2017 när hon, av en ren slump, fick vara med på en workshop för Lundadoktorander. Åsa är en av våra mest hängivna ”unit-fans”, men hör sig ofta säga till sig själv och andra: ”Fokus på slutprodukten nu”…

Åsa Thormählen har 20 års erfarenhet av administrativt arbete inom universitetsvärlden – men långt ifrån på samma plats. På förvaltningsnivå har hon bland annat arbetat med uppdragsutbildning, internationell personal, karriärfrågor, projektledning och kommunikation. Hennes hjärta klappar för kärnverksamheten där hon stöttat organisation och forskare både på forskargruppsnivå, institutionsnivå och fakultetsnivå. Numera är hon anställd som centrumkoordinator vid Birgit Rausing Centrum för Medicinsk Humaniora vid Lunds universitet och arbetar 20% för Finish On Time som utbildningssamordnare.

PÅ&AM

Ann-Marie & Per-Åke

Lager & Distribution

Ann-Marie och Per-Åke kallas även superlagret för sin stabila och snabbfotade hanteringar av alla bokbeställningar. Deras motto är att vara så snabba att de skickar innan kunden ens hunnit tänka tanken…

Ann-Marie har ett helt yrkesliv inom Posten och hon kan allt om inrikespaket och utrikespaket samt tulldeklarationer. Per-Åke slår in alla paket väl och skyndar raskt mot närmaste inlämningsställena så snart beställningen kommit fram. Ann-Marie och Per-Åke är Åsa Burmans föräldrar. De stöttar sin dotter och verksamheten på många olika sätt, bland annat tillhandahåller de ett helt rum för de drygt 2000 böcker som finns på lagret. 

Finish on Time i siffror

Vi har utbildat på nästan alla Sveriges universitet och högskolor under de senaste 12 åren. Boken har spridits till 15 olika länder.

Universitet och högskolor
k
Deltagare
Certifierade utbildare
Geografisk spridning

Geografisk spridning